Vakantieweek dag 5, 6 en 7

Zondag 28 augustus

Vrijdagavond is het programma van de 48e editie van de Vakantieweek Uithuizermeeden afgelopen. De hoogste tijd om stil te staan bij wat er de laatste drie dagen van de Vakantieweek allemaal is gebeurd.

Woensdagochtend kwamen de kinderen vol verhalen, en misschien een beetje moe, terug van kamp. In de middag brachten vrijwilligers van de Vakantieweek een bezoek aan De Mieden en hebben zij geholpen bij de kerkdienst. In de avond vond op het Johan van Veenplein de Meijsterrace plaats. Verschillende teams namen het tegen elkaar op tijdens sportieve activiteiten, zoals levend beerpong, auto proppen, vrachtwagen trekken en een evenwichtsbalk boven water.

Donderdag kwamen kinderen met de leeftijd van 3 t/m 6 jaar ’s ochtends naar het knutseluurtje om op zoek te gaan naar de dieren die wonen in de jungle. In de middag konden de iets oudere kinderen zich uitleven met LEGO. Twee uur lang werd er gebouwd en dat leverde mooie bouwwerken op! Ondertussen was de Jeugd van Vroeger aan het varen op een rondvaartboot door Appingedam en brachten zij aansluitend een bezoek aan de Nicolaikerk. Donderdagavond werd tijdens de Hagenpreek rondom de Mariakerk stilgestaan bij het thema ‘Vrijheid’.

En toen was het alweer vrijdag, de laatste dag van de Vakantieweek. In de middag was het springkussenfestijn de afsluiting van de kinderactiviteiten. Ruim 200 kinderen kwamen naar Sportpark Meij om zich uit te leven op stormbanen en springkussens. Kinderen konden deze middag springen, spelen, voetballen en levend sjoelen. Traditiegetrouw vormde het cabaret de afsluiting van de week. Het cabaretteam van de Vakantieweek heeft deze avond sketches gespeeld met als thema ‘Het Wilde Westen’. En dat was het dan alweer voor 2022. De week is voorbijgevlogen en er wordt teruggekeken op een geslaagde editie van de Vakantieweek Uithuizermeeden!