Over ons

Over ons

Sinds 1974 zet een enthousiaste groep jongeren zich in om een activiteitenweek te organiseren voor de inwoners van Uithuizermeeden en omstreken. Het begon met een programma van slechts een paar dagen, maar inmiddels worden er zeven dagen volgepland met activiteiten voor jong en oud, want aan iedereen wordt gedacht bij de Vakantieweek. De Vakantieweek werd georganiseerd om kinderen die niet op vakantie gingen toch een week vakantie te geven. Inmiddels is de Vakantieweek uitgegroeid tot een begrip in Uithuizermeeden, waar de vakantieplannen van families omheen worden gepland. Sinds de eerste editie van de Vakantieweek geldt dat de activiteiten een lage tot geen entreebijdrage hebben.

De Vakantieweek bestaat jaarlijks uit vaste en wisselende activiteiten. Vaste activiteiten zijn het dorpsontbijt, de pubquiz, de openluchtdienst, de kindermiddagen, de fiets- en kanotocht, de ouderenmiddag, de hagenpreek en het springkussenfestijn. Wisselende activiteiten zijn onder andere de puzzeltocht (Meijstertocht), het zeskamp (Meijsterrace), het kinderkamp en de bingo. 

De Vakantieweek staat niet stil, want ieder jaar worden er nieuwe ideeën uitgewerkt tot activiteiten. De vrijwilligers zetten hun beste beentje voor om de activiteiten grootser te maken, terwijl de entreebijdrage niet of nauwelijks stijgt. Zo is en blijft de Vakantieweek Uithuizermeeden er voor iedereen!

Vrijwilligers

De Vakantieweek kan niet zonder haar vrijwilligers! Voor, tijdens en na de Vakantieweek bundelen zij hun krachten en talenten tezamen om de Vakantieweek te organiseren voor de inwoners van Uithuizermeeden en omstreken. De vrijwilligers zijn tussen de 15 en 27 jaar oud en vormen een gezellig team! Zij organiseren alle activiteiten van begin tot eind. 

Voorwaarden vrijwilliger

Spreekt het jou aan om de leukste week van de zomervakantie te organiseren met een gezellig team van vrijwilligers? 
De Vakantieweek is ieder jaar op zoek naar nieuwe vrijwilligers. Er zijn een aantal voorwaarden om vrijwilliger te worden bij de Vakantieweek.

Ben je overtuigd en wil je je aanmelden of wil je graag meer informatie? Stuur dan een e-mail naar info@vakantieweekuithuizermeeden.nl.