Zaterdag 17 augustus 2019

Vanmorgen vroeg om 7:00 uur was het bij de Maria Kerk al erg druk. Vanaf deze plek startte dit jaar het dauwtrappen! Een grote groep gezellige mensen hebben vanmorgen hun wandelschoenen aangetrokken om de dag te beginnen met een rondje wandelen door de ochtend dauw. Het was nog heerlijk rustig op Meij, maar daar kwam om 9:00 uur verandering in! Het ontbijt ging beginnen! De oprichter van de Vakantieweek; Teun Juk heeft samen met huidige voorzitter Anne-Wil Oosterhuis de Vakantieweek officieel geopend door de vlag te hijsen! Daarna kon iedereen genieten van een heerlijk ontbijt. Wafels, broodjes, een chocoladefontijn, er was keus genoeg! Dit jaar helaas in het Anker omdat er een paar regenwolken boven Uithuizermeeden hingen. Maar zoals het Vakantieweekliedje gaat: “We laten om het weer dan ook geen enkele traan” was het alsnog een supergezellig ontbijt en was daarmee de Vakantieweek officieel geopend!

Om 19:15 uur begon de pubquiz in Rehoboth. Alle teams hebben deze avond hun hersenen goed laten kraken, want de vragen waren niet makkelijk! Tijdens de pubquiz kwamen er verschillende onderwerpen aan bod zoals: aardrijskunde, films en series, sport, taal/spelling en nog veel meer. De presentatie was in handen van Delana en Sharon. Onze Jury bestond uit Anne en Tjitske, die ervoor zorgden dat alle punten netjes bij elkaar werden opgeteld. De teams waren erg aan elkaar gewaagd maar er is toch één winnaar uitgekomen, namelijk quiz Khalifa!

Tegelijkertijd werd in De Wijngaard de jongerenavond georganiseerd. Het thema van de avond was Hollywood! In de ruimte konden er verschillende spelletjes worden gedaan, foto’s gemaakt en natuurlijk lekker dansen op je favoriete muziek! De sfeer zat er goed in en iedereen had het erg naar hun zin! Iedereen wil wel een keer naar Hollywood toch?

Zondag 18 augustus 2019

Vanmorgen hebben wij mogen genieten van een prachtige schuurdienst, waarbij alle kerken uit Uithuizermeeden samenkwamen. Dit kwam mooi samen met het thema ‘verbondenheid’. Het was een groot succes en we hadden een grote opkomst (misschien wel de grootste opkomst in jaren?!).

Er werden mooie stukken gezongen door het enige echte Vakantieweek-koor. Dominee D. de Boer heeft het thema ‘verbondenheid’ en de Bijbel naast elkaar gelegd. Als verrassing zongen oud-Vakantiewekers, een zegen-lied voor de huidige Vakantiewekers. Kortom het was een prachtige dienst waarvan wij erg genoten hebben!

Maandag 19 augustus

De maandag begon sportief met een bootcamp in samenwerking met sportcentrum de Oude Fabriek. Het was een zeer sportieve en leuke ochtend! Voor de kinderen was er in de middag een brandweermiddag, waarbij ook de brandweer langs kwam! De kinderen hebben allerlei spellen gedaan wat in het teken stond van de brandweer.

De fietstocht was een groot succes met 160 deelnemers en een route door allerlei omliggende dorpen. De dag werd muzikaal afgesloten door middel van een avondsluiting in de Wijngaard onder begeleiding van de band Reveal. De maandag was zeer geslaagd!

Dinsdag 20 augustus

De dinsdag begon met een kleuterpicknick. Met verschillende spellen konden de kinderen alle hapjes maken voor de aansluitende picknick. Bij de picknick konden de ouders aansluiten voor een hapje en een drankje. Het was een groot succes! Voor de allerkleinsten was er in de avond een leuke poppenkast over picknicken.

De suppers moesten in de avond ook aan de bak! Er was een suptocht op het Hoornsemeer, een route over het meer en langs de eilandjes. Ondanks de vele natte pakken was het een geslaagde avond! De suppers hebben daarna genoten van de hapjes en drankjes. Na de avondsluiting was het tijd voor het kampvuur! Het was een zeer geslaagde dag!

Woensdag 21 Augustus

Vandaag stond de Jeugd van vroeger middag op het programma. In tegenstelling tot voorgaande jaren dit jaar op de woensdag middag. Dit jaar ging de jeugd van vroeger richting Grootegast. Hier bevinden zich liefst drie musea onder 1 dak! Als eerste kreeg de groep een rondleiding door het Legio museum. Hier stonden prachtige gebouwen gemaakt van Lego.

Na het Legio museum kreeg de groep een rondleiding door het Victory Museum. In dit museum kun je door middel van diorama’s een kijkje nemen in de oorlogsjaren van 1940-1945. Daarnaast was er een hele collectie van oude legervoertuigen. Tijdens de rondleiding werd er aandachtig geluisterd!

Museumdrukkerij is het laatste museum wat op de planning stond. In dit museum was te zien hoe boeken vroeger werden gedrukt. Ook was er een ruime verzameling aan typmachines te zien!

Om 19:00 barstte er een felle strijd los op het Johan van Veenplein. De Meijsterrace was begonnen! 10 teams streden voor de titel van de avond. Tijdens de race was er een parcours van verschillende spellen die het team moest afleggen. Een aantal spellen waren best lastig want: Hoe prop je nou 6 mensen in een Nissan Micra? Als je ook nog een opblaasflamingo, 2 banden, een opblaas luchtbed en een letter ballon moet meenemen? Alle teams waren erg fanatiek en hebben alle spellen door staan. Toen het eindsignaal van de laatste rond klonk was het tijd voor het eindspel bij het Anker. Het

chagarijnenspel! De teams moesten zich door middels van hoepels verplaatsen over een parcours. Daarbij moesten ze verschillende attributen meenemen die de vloer niet mochten raken!

Alle teams hebben hun best gedaan en het winnende team van de Meijsterrace 2019 is geworden: Oud Vakantieweek!!! Gefeliciteerd!!


Donderdag 22 Augustus

Vandaag was een erg drukke dag. Er stonden maar liefst 4 activiteiten op het programma! In de ochtend was het eerst tijd voor het knutsel uurtje! Met het thema Circus! De kinderen konden uiteraard knutselen maar ook spelletjes doen. Ook konden de kinderen geschminkt worden. Later op de middag was het tijd om te bouwen! De hele kerkzaal lag vol met legoblokjes! Er werden fantastische dingen gemaakt: vliegtuigjes, huisjes, boerderijen en er was zelfs een Meijstertoren! Alle gemaakte kunstwerken moesten natuurlijk even worden geshowd aan ouders en daarna was de lego middag alweer afgelopen! Het was een groot succes! Als 3deactiviteit vandaag stond de poppenkast voor de kinderen klaar om 18:00.

Als laatste was om 21:00 de Hagenpreek bij de Meijstertoren. Dit jaar met het thema Twijfel. Iedereen heeft weleens twijfel maar is dat erg? Door samen te zingen, te bidden en te luisteren hebben we het thema besproken. Natuurlijk was er in de pauze weer heerlijk soep met brood! Dit jaar was de Hagenpreek onder muzikale begeleiding van de band: Reveal. Nadat het laatste lied “Zie ik sterren aan de hemel staan” was gezongen was de Hagenpreek afgelopen! Het was een erg mooie avond!


Vrijdag 23 augustus

De laatste dag van de Vakantieweek is alweer aangebroken! Voor de kinderen was er een heus springkussenfestijn als slot van de Vakantieweek. Het hele voetbalveld stond vol met springkussens, het was een groot succes met ontzettend veel kinderen!

Ook voor de allerkleinsten was er een poppenkast als afsluiting, waarbij de verjaardag van Jan Klaassen gevierd werd! Veel kinderen hadden een tekening meegenomen als cadeau, hier was Jan Klaassen natuurlijk erg blij mee!

Tot slot was het jaarlijkse cabaretteam weer aan de beurt om de Vakantieweek lachend af te sluiten. Het was een groot succes!

We hopen iedereen volgend jaar allemaal weer te zien tijdens de Vakantieweek in 2020!