Daar is ‘ie dan! Column nummer 4!

geplaatst in: Nieuws | 0

We komen steeds dichter bij 2019, maar we zijn er nog niet.. Nienke van Dam is de vierde oud-vrijwilliger die samen met ons en jullie terug gaat kijken op de Vakantieweek.

Het 25 jarig jubileum van de Vakantieweek in 1999 was mijn eerste jaar als CVW’er.
Het jubileum werd groots gevierd met een ouderwetse Engelse Dubbeldekker die door het dorp reed tijdens de opening. Ik moest verkleed als rood legoblokje en had mijn gezicht geschminkt met rode lippenstift. Dat had ik beter niet kunnen doen. Het ging er bijna niet af. Mijn hoofd was ‘s avonds tijdens de fietstocht nog rood, maar dan van het boenen.

En nu bestaat de Vakantieweek al 45 jaar! Ongelooflijk. Fantastisch dat er nog steeds zo’n leuke week vol activiteiten voor jong en oud georganiseerd wordt.

Terugdenkend aan de vakantieweek, denk ik aan veel lol tijdens de voorbereidingen. Wat hebben we gelachen tijdens het verzinnen van stukjes voor bijvoorbeeld cabaret. In 1999 had ik een kleine bescheiden rol: stagiaire van de voorzitter. Het was een knipoog naar de Monica Lewinsky affaire. Blijkbaar had ik die rol goed vervuld, want het jaar er op werd ik secretaris 😉
Drie jaar lang ben ik secretaris geweest en daarna nog drie jaar voorzitter.

Het waren fantastisch drukke weken. ‘s Ochtends voorbereidingen, tussen de middag soms met de geluidsauto op pad, verkleden, een activiteit in de middag, vlug naar huis om te eten, poppenkast, weer verkleden en dan nog een activiteit. Ik genoot van de drukte en hectiek. Zo’n week vloog voorbij.
In het Anker was het in ons “Hok” altijd een chaos. Vreemd genoeg wisten toch allemaal onze spullen te vinden. Totdat iemand dacht te moeten opruimen….
Om het jaar gingen we op kamp in de polder bij de pier. Wat een bijzondere locatie was dat! Weinig slaap, veel plezier, back to basic, uit volle borst liedjes zingen en tenslotte brak en schor weer terug.
Ik herinner me het veel te grote succes van de eerste spooktocht. Wat hadden we een lol bij de voorbereidingen waarbij we een film maakten met een knipoog naar The Sixth Sense. Er kwamen een hoop mensen op af. Met zo’n succes hadden we geen rekening gehouden. Het programma liep dan ook ontzettend uit.
Na de Hagepreek èn het opruimen na afloop beklommen we de toren. Tijdens één van die beklimmingen dachten we ergens op het dak iets te zien branden. Ik geloof dat we daarmee een stukje Meijster Historie gered hebben 🙂

De Vakantieweek is zelf denk ik een blijvend onderdeel van de Meijster Historie. Wat mij betreft zit de kracht in het plezier dat je als groep jonge mensen samen hebt. Ik wens het huidige team CVW’ers veel plezier tijdens deze 45e jubileumweek! En alle Meijsters die deelnemen natuurlijk ook. Dat er nog maar veel mooie jaren mogen volgen!