Column 2 van een oud-Vakantieweker!

geplaatst in: Nieuws | 0

Vandaag is het tijd voor de tweede terugblik. Heidy Klinkhamer-Veenstra neemt ons mee naar haar tijd bij de Vakantieweek met een aantal leuke herinneringen.

Voor de familie Veenstra is de vakantieweek Uithuizermeeden een begrip. Net als bij veel families is het, zo het lijkt bijna besmettelijk. Het hele gezin wordt betrokken, alle vier de kinderen uiteindelijk actief en ook voor de ouders is er geen ontkomen aan. Pa klust spellen voor een Belgische avond. En moeder zorgt elk jaar voor soep bij de hagenpreek, een tweetal scvw-ers assisteert bij het draaien van de balletjes.
Het is een begrip, een traditie; vakantie week op Meij, een week vol plezier. Nichtje komt speciaal in die week logeren.
Een jaar lang amen activiteiten voor jong en oud verzinnen. In die tijd; Met Theo van der Burg liederen instuderen. Cabaretavond voorbereiden, Jan Banninga op gitaar, Kees Sikkema verkleed als Vannessa, het tempo hoog met veel rare verkleedpartijen . Pleeduiken en opruimen onder aanvoering van koster Piet de Boer. Een middeleeuwse middag, fietstocht en ouderenmiddag. Volksdansen met de onvermoeibare Piet Nienhuis; de vogeltjesdans, en mrs Applebee…De grote meneer Cactus show, met Marten Kooi als meneer cactus; kinderen die meteen geloven dat wij familie zijn van de echte hoofdrolspelers. Een vossenjacht waarbij broer Rolf verkleed als politieagent wordt gevraagd om bij te springen bij een ongeval/aanrijding. Ai!
Een gezinsdienst waarbij we als commissieleden het idee hebben dat een toga afstand schept. Voorganger ds PIeterman laat in het midden of hij ons verzoek inwilligt; met een koffer beklimt hij de preekstoelen vraagt welk beroep een vader uitoefent. En wat draagt je vader dan voor kleding? Welke kledij past bij welk beroep. Ondertussen tovert hij zijn toga uit zijn koffer….dat hoort bij een predikant! Geweldige vondst. Zo maar wat herinneringen aan een hele leuke periode!
Dat deze traditie nog maar heel lang mag blijven bestaan en van generatie op generatie wordt doorgegeven. Beste huidige scvw-ers, veel succes en bovenal veel plezier!! Heidy Klinkhamer- Veenstra